Werkwijze

Of je nu voor het eerst een 5 km gaat hardlopen; een persoonlijk sportvoedingsadvies helpt…

Iedereen is anders, elk persoon, elke sporter heeft andere behoeften en doelen.
Of je nu voor het eerst een 5 km gaat hardlopen, je energie tijdens die triatlonwedstrijd wilt verbeteren, iets wilt doen aan die vervelende buikklachten tijdens het sporten, of beter wilt presteren: een persoonlijk sportvoedingsadvies helpt!

Ik vind het belangrijk om voor iedereen een passend advies en plan te maken. Samen zoeken naar waar jij je goed bij voelt en wat voor jou werkt.
Zo kun je het optimale uit jezelf halen en vooral met meer plezier sporten!

Er wordt gekeken naar wat jouw lijf nodig heeft, waarbij d.m.v. een eet- en trainingsdagboek de persoonlijke energie- en voedingsstoffen behoefte wordt bepaald.
In de begeleiding wordt er gewerkt met een bio-elektrische impedantie meter. Hiermee wordt o.a. je spiermassa, vetpercentage en hoeveelheid vocht bepaald.
In het plan worden praktische adviezen opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met jouw doel en situatie.

De eerste afspraak (intake gesprek)
In het intakegesprek worden er gegevens verzamelt over jouw situatie, doel(en), klachten, voedingspatroon en trainingen.
Er wordt een nulmeting gedaan van je lichaamssamenstelling.
Voor of na het intake gesprek wordt er door jou een eet- en trainingsdagboek bijgehouden.
Hierna ga ik aan de slag met het persoonlijke sportvoedingsadvies, waarbij jouw energiebehoefte wordt berekend, jouw inname en behoefte aan vitaminen en mineralen wordt bepaald en de praktische adviezen worden uitgewerkt.

Er wordt altijd in overleg bepaald hoe lang de begeleiding duurt en hoeveel afspraken er nodig zijn.

Vervolgafspraken
Tijdens de vervolgconsulten worden de adviezen besproken en geëvalueerd.
Het is mogelijk om daarna advies te krijgen over het gebruik van supplementen, het berekenen en opstellen van een persoonlijk vochtplan, koolhydraten stapelen, voeding rondom de wedstrijd, het verbeteren en behouden van de lichaamssamenstelling, verminderen en voorkomen van klachten en blessures.

Contact
Heb je behoefte aan advies en/of begeleiding of wil je meer informatie. Neem dan gerust contact op.